Produktansvarig Ekonomi/BI till BITS DATA

BITS DATA – VW/Scania-återförsäljarens naturliga IT-partner. BITS DATA levererar ett heltäckande IT-stöd till svenska återförsäljarnätet för Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat och Porsche) samt Scania. Vårt IT-stöd levereras som en SaaS-lösning och vi bistår våra kunder med allt från affärssystem, BI-system och redovisning till nätverk, servrar och klienter. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil. Vi är knappt 50 medarbetare som dagligen ser till att våra 6000 användare får sin affärskritiska IT levererad med hög säkerhet och stor tillförlitlighet. BITS DATA ingår via ägarstrukturer i Scania och Volkswagens närhet och vi är det lilla flexibla företaget i den stora koncernen


Arbetsuppgifter

Detta är en spännande strategisk roll som innebär nära samarbete både med våra kunder och internt på BITS DATA. Rollen är en del av vår marknadsavdelning som består av produktansvariga, kundansvariga och verksamhetskonsulter.

Våra huvudsakliga ekonomiprodukter är affärssystemet Visma Control och Palette – leverantörsfakturahantering. Till dessa produkter levererar vi ett antal integrationer till våra övriga system. I ekonomiportföljen ingår även ett beslutsstöds- och rapporteringsverktyg framtaget i samarbete med Hypergene.

Tjänsten innehåller två huvudområden, en mer strategisk med planering och en mer operativ:

Strategi och planering

 • Utvärdera marknadssituationen genom kundundersökningar, kundbesök, referensgrupper och liknande aktiviteter
 • Ta fram produktplaner och utifrån dessa beställa och samordna produktutveckling och förvaltning med vårt produktutvecklingsteam samt våra leverantörer
 • Ansvara för utbildningar och för att lathundar finns för samtliga ekonomiprodukter.
 • Samverka med vår supportavdelning för att ge så bra support som möjligt till våra kunder.

Operativ

 • Tillsammans med våra kundansvariga och verksamhetskonsulter planera och genomföra produktleveranser inklusive utbildningar.
 • Delta i utvecklingsprojekt, antingen som projektägare eller som projektledare

BITS DATA har nyligen flyttat in i nybyggda ljusa lokaler med placering i Södertälje. Tjänsten kan innebära vissa resor då våra kunder är placerade över hela landet.

Vem är du?
Som produktansvarig för vår ekonomiportfölj söker vi dig som har både djupa ekonomi- och IT-kunskaper samt erfarenhet av kundkontakter, då denna tjänst även innebär att ha en affärsmässig dialog med både ekonomi- och IT-chefer.

Erfarenheter och kunskaper som man behöver ha med sig in i rollen:

 • Produktägarskap
 • Redovisningskunskaper
 • VISMA Control
 • Palette (Alternativt något annat fakturahanteringssystem)
 • Ansvara för att löpande utbildningar hålls för ekonomiprodukterna
 • Ta fram marknadsmaterial
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och i skrift

Som extra meriterande ser vi också om man har erfarenhet och kunskap i

 • Business Intelligence
 • Produktutveckling
 • Försäljning och marknadsföring

För att lyckas och ha riktigt roligt på jobbet är du drivande, men samtidigt lyhörd för andras input. Du är ordningsam med bra kontroll, men du vet när det är ”Good Enough” så du lägger tid på rätt saker. Det är viktigt att du är social och kan prata med alla typer av människor på olika positioner och behåller integriteten.

Rekrytering utförs i samarbete med Experis

Kontaktperson
Alla ansökningar går via www.experis.se med ett uppdaterat cv och personligt brev. För mer information om tjänsten och processen kontakta Experis rekryteringskonsult Thomas Andersson på 070-276 9953 alt. Thomas.andersson@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan!