Key Account Manager till IT-partner i bilbranschen

Skulle du trivas med att arbeta i gränslandet mellan IT och bilbranschen? VW- och Scaniakoncernen gör den största satsningen på många år för att ställa om till morgondagens transportlösningar koppat till elektrifiering, uppkopplande fordon och självkörande bilar. BITS DATAs uppgift är att förverkliga versionen hela vägen ut till Sveriges återförsäljar- och servicenät. Till denna resa behöver vi förstärka vårt gäng, sök tjänsten idag!

Du erbjuds
En chans att arbeta i ett mindre och sammansvetsat bolag med starka kopplingar till VW och Scania sfären. Genom våra värderingar Engagemang, Glädje, Ansvar och Respekt bryr vi oss om våra medarbetares välmående och möjlighet att påverka både sin egen och bolagets utveckling. Hos oss arbetar du med frihet under ansvar, hänger med kompetenta kollegor och får tillgång till ett stort nätverk.

Rollen
Som Key Account Manager hos BITS DATA är du ansvarig för den långsiktiga kundrelationen, försäljning och marknadsföring av BITS DATAs produkter samt styrning av leveranser av projekt till kund. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil. Genom djup kunskap om kunden och dess verksamhet samt insikt om kundens system och verksamhetsprocesser bidrar du till ett långsiktigt och strategiskt samarbete som skapar värde. Du arbetar för att uppnå högsta möjliga kundnöjdhet och nyttjande av föreslagna IT-lösningar samt håller ögonen öppna för möjligheter som skulle kunna effektivera och förenkla kundernas vardag.

Arbetsuppgifter:

  • Långsiktiga kundrelationer där kunden ska vara nöjd med BITS DATA och våra tjänster
  • Genom partnerskap utveckla kundens organisation och processer genom BITS DATAs IT-stöd
  • Strategiskt marknadsföra och sälja IT-system och tillhörande tjänster som utbildning och verksamhetskonsulting
  • Ansvara för att sälj- och marknadstäckningsmål nås
  • Analysera kundens verksamhet och deras behov samt ge förslag till BITS DATAs utveckling av tjänsteutbudet

Vem är du?

  • Några års erfarenhet av försäljning och kundrelationer
  • God förståelse för IT och affärssystem
  • Gärna bakgrund inom bil- och lastbilsbranschen samt god förståelse för hur återförsäljare fungerar

För att lyckas i rollen tror vi att du är en utåtriktad och förtroendeingivande person som har god förmåga att knyta sociala band och underhålla relationer. Du tänker alltid långsiktigt och strategiskt i dialog med kunder samt är en lösningsorienterad person som ser möjligheter och tänker utanför boxen för att utveckla kundens och BITS DATAs verksamhet. Vidare har du ett genuint intresse för teknik, IT och bilbranschen.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan, urvalet påbörjas i början av augusti. Skicka din ansökan med fullständigt CV till liv.soderqvist@bitsdata.se

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
PLACERING: Morabergsvägen 33 C, Södertälje i nybyggda, ljusa och fräscha lokaler

 

BITS DATA – VW/Scania-återförsäljarens naturliga IT-partner. BITS DATA levererar ett heltäckande IT-stöd till svenska återförsäljarnätet för Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat och Porsche) samt Scania. Vårt IT-stöd levereras som en SaaS-lösning och vi bistår våra kunder med allt från affärssystem, BI-system och redovisning till nätverk, servrar och klienter. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil. Vi är knappt 50 medarbetare som dagligen ser till att våra 6000 användare får sin affärskritiska IT levererad med hög säkerhet och stor tillförlitlighet. BITS DATA ingår via ägarstrukturer i Scania och Volkswagens närhet och vi är det lilla flexibla företaget i den stora koncernen. Läs mer på www.bitsdata.se