Verksamhetskonsulter till IT-partner i bilbranschen

Skulle du trivas med att arbeta i gränslandet mellan IT och bilbranschen? VW- och Scaniakoncernen gör den största satsningen på många år för att ställa om till morgondagens transportlösningar koppat till elektrifiering, uppkopplande fordon och självkörande bilar. BITS DATAs uppgift är att förverkliga versionen hela vägen ut till Sveriges återförsäljar- och servicenät. Till denna resa behöver vi förstärka vårt gäng med tre Verksamhetskonsulter!

Du erbjuds
En chans att arbeta i ett mindre och sammansvetsat bolag med starka kopplingar till VW och Scania sfären. Genom våra värderingar Engagemang, Glädje, Ansvar och Respekt bryr vi oss om våra medarbetares välmående och möjlighet att påverka både sin egen och bolagets utveckling. Hos oss arbetar du med frihet under ansvar, hänger med kompetenta kollegor och får tillgång till ett stort nätverk.

Rollen
Som Verksamhetskonsult hos BITS DATA arbetar du med att stötta och analysera kunders behov. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil. Du kommer arbeta med installationer och utrullningar, delta i och leda projekt, utbildning av nya produkter samt bedriva verksamhetskonsulting ute hos kunderna. Genom god kunskap om våra produkter och kundernas processer stävar vi alltid efter att bli ännu bättre och du kommer därför även att få chansen att påverka framtagandet av nya produkter. Du arbetar för att uppnå högsta möjliga kundnöjdhet och nyttjande av föreslagna IT-lösningar samt håller ögonen öppna för möjligheter som skulle kunna effektivera och förenkla kundernas vardag.

Våra IT-system återfinns inom hela kundernas verksamhet och vi söker en Verksamhetskonsult till varje område inom Servicemarknad, Bilmarknad samt Ekonomi och BI-system.

Arbetsuppgifter:

  • Leda och utföra leveranser av IT- och verksamhetssystem till svenska återförsäljarnätet för VW- och Scaniagruppen
  • Initiera och driva process- och arbetsflödesutveckling tillsammans med BITS DATAs kunder
  • Delta i kundevenemang och leda utbildningar antingen i BITS DATAs lokaler eller ute hos kund
  • Delta i utvecklingsprojekt med fokus på kundupplevelse och effektiva processer

Vem är du?

  • Bakgrund inom IT
  • Erfarenhet och vana av kundnära projekt inom systemanpassningar och installationer

Och/eller

  • Erfarenhet från bilbranschen
  • God förståelse för arbetsprocesser

För att lyckas i rollen tror vi att du är en lösningsorienterad person som ser möjligheter, tänker utanför boxen och vågar komma med åsikter och idéer som utvecklar kundens och BITS DATAs verksamhet. Du har ett inspirerande och säljande tillvägagångssätt som utmanar gamla arbetssätt för ett mer effektivt och förenklat arbete. Som person tycker du om många kontaktytor samt har ett genuint intresse för teknik och IT.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan, urvalet påbörjas i början av augusti. Skicka din ansökan med fullständigt CV till maria.danielsson@bitsdata.se

 

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
PLACERING: Morabergsvägen 33 C, Södertälje i nybyggda, ljusa och fräscha lokaler

 

BITS DATA – VW/Scania-återförsäljarens naturliga IT-partner. BITS DATA levererar ett heltäckande IT-stöd till svenska återförsäljarnätet för Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat och Porsche) samt Scania. Vårt IT-stöd levereras som en SaaS-lösning och vi bistår våra kunder med allt från affärssystem, BI-system och redovisning till nätverk, servrar och klienter. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil. Vi är knappt 50 medarbetare som dagligen ser till att våra 6000 användare får sin affärskritiska IT levererad med hög säkerhet och stor tillförlitlighet. BITS DATA ingår via ägarstrukturer i Scania och Volkswagens närhet och vi är det lilla flexibla företaget i den stora koncernen. Läs mer på www.bitsdata.se