Drifttekniker till IT-partner i bilbranschen

Vill du vara med och bygga BITS DATAs framtida leverans?

VW- och Scaniakoncernen gör den största satsningen på många år för att ställa om till morgondagens transportlösningar kopplat till elektrifiering, uppkopplade fordon och självkörande bilar. BITS DATAs uppgift är att förverkliga visionen hela vägen ut till Sveriges återförsäljar- och servicenät. Till denna resa behöver vi förstärka vårt gäng med en erfaren Drifttekniker!

Du erbjuds

En chans att arbeta i ett mindre och sammansvetsat bolag med starka kopplingar till VW och Scania sfären. Genom våra värderingar Engagemang, Glädje, Ansvar och Respekt bryr vi oss om våra medarbetares välmående och möjlighet att påverka både sin egen och bolagets utveckling. Hos oss arbetar du med frihet under ansvar, hänger med kompetenta kollegor och får tillgång till ett stort nätverk. Vi sitter i fina nybyggda lokaler i Södertälje, med nära till kommunikation.

Rollen

Driftavdelningen (IT Operations) ansvarar för löpande drift och övervakning av BITS DATAs tjänsteleverans till såväl externa som interna kunder. Dagens tjänsteleverans görs huvudsakligen från ett privat moln medans framtidens leverans kommer att göras via molntjänster, ex Azure och Microsofts 365-produkter. BITS DATA är i början av denna resa och den vi letar efter kommer vara en viktig kugge i att kravställa och delta i framtagandet av vår framtida leverans, samtidigt som vi ska upprätthålla och optimera dagens leverans.

Vem är du?

 • Högskoleutbildning inom informationssystem och/eller informationsteknologi eller motsvarande teoretiska kunskaper
 • 3 års erfarenhet som drifttekniker
 • Förståelse för relationerna mellan kommunikation (motion), lagring (rest) och bearbetning (use) samt vilka behoven av informationssäkerhet i respektive stadie är

Du har arbetat med:

 • Automatisering / scriptning i Windows (med Powershell eller motsv) och/eller Linux
 • Identitets- och accesshantering (typ AD eller LDAP)
 • Något slags CMDB
 • Releasehantering och gärna releaseplanering
 • Övervakning i typ OP5/Nagios, Zabbix eller PRTG

Meriterande:

 • Webapier (rest eller motsv)
 • Databaser (SQL och/eller NoSQL)
 • Molnlösningar (Azure, Amazon, Google eller motsv)

 

För att lyckas i rollen tror vi att du är en strukturerad och analytisk person som planerar och prioriterar arbetsuppgifter och aktiviteter efter situation. Du tar egna initiativ och är självgående samtidigt som du trivs att arbeta i team. Som person är du prestigelös och vetgirig med inställningen att man aldrig blir fullärd. Du tar gärna till dig kunskap från kollegor inom såväl ditt eget område som andra kompetenser samt delar med dig av dina erfarenheter.

 

Om BITS DATA

BITS DATA – VW/Scania-återförsäljarens naturliga IT-partner. BITS DATA levererar ett heltäckande IT-stöd till svenska återförsäljarnätet för Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat och Porsche) samt Scania. Vårt IT-stöd levereras som en SaaS-lösning och vi bistår våra kunder med allt från affärssystem, BI-system och redovisning till nätverk, servrar och klienter. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil. Vi är knappt 50 medarbetare som dagligen ser till att våra 6000 användare får sin affärskritiska IT levererad med hög säkerhet och stor tillförlitlighet. BITS DATA ingår via ägarstrukturer i Scania och Volkswagens närhet och vi är det lilla flexibla företaget i den stora koncernen. Läs mer på www.bitsdata.se

START: Omgående eller enligt överenskommelse

OMFATTNING: Heltid

PLACERING: Morabergsvägen 33 C, Södertälje

Ansökan

Välkommen in med din ansökan. Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Skicka din ansökan med fullständigt CV till: maria.danielsson@bitsdata.se