BitsUpdate | November 2020

Bits digitala konferens

Vi är stolta och glada över att vi kunde genomföra vår kundkonferens trots utmaningarna som pandemin inneburit för denna sorts evenemang. Denna gång blev det en helt digital konferens, som vi sände live från studio Mandarin i Södertälje. Under hela konferensen hade vi en livechatt som gav deltagarna möjlighet att ställa frågor till oss, och vi fick in en hel del spännande frågor som vi antingen kunde svara direkt på eller ta med oss för uppföljning och återkoppling.

Våra två externa föreläsare var Charlotta Rydholm från tobegin och Erika Åberg från Microsoft. Charlotta pratade om hur vi behöver tänka om och arbeta i dessa föränderliga tider, medan Erika berättade hur vi kan boosta hela den digitala resan. Två väldigt intressanta föreläsningar som lämnade en med mängder av nya spännande idéer och tankar! Efter konferensen fick jag (Maria Danielsson) en liten pratstund med Charlotta Rydholm där hon berättade om sitt intryck av konferensen:

”Riktigt snyggt uppstyrt! Trots att jag var på länk så fick jag härlig energi från er i studion. Jättekul med det höga deltagandet från Bits Datas kunder, jag har fått en hel del frågor skickat till mig som jag kommer se till att svara på.”

Tips! Hela Charlottas presentation finns att ladda ner som PDF via Extranet.

Erika Åberg från Microsoft har vi haft nöjet att ha som gäst vid en tidigare konferens. I år  var hon tillbaka för att berätta hur vi kan boosta vår digitala resa.

”Riktigt roligt att få vara med på er första digitala konferens – väldigt bra arrangerat! Jag tror konferensen var det första i raden av många digitala evenemang!”

Varmt tack till alla de medarbetare och externa gäster som bidrog med intressanta och inspirerande föreläsningar. Vi vill även rikta ett stort tack till alla er kunder som deltog samt till personalen på studion Mandarin som fick all teknik att fungera!

Hela konferensen spelades in, så om du missade något eller vill se något igen kan du hitta hela programmet på Extranet, uppdelat i avsnitt.

Gästföreläsarna Charlotta Rydholm och Erika Åberg.

Dagens moderator Torbjörn Gustavsson i studion.

Bits Datas föredragshållare och ämnen:

Bits Datas VD Jennie Rassool öppnade upp konferensen som i år fått temat ”Förändring”. Samhällets syn på att köpa och äga sin bil förändras, och allt fler önskar mer miljövänliga och hållbara alternativ. Hur kommer branschen att se ut i framtiden till följd av detta? Vad behöver vi göra för att lyckas möta dessa nya krav, ur ett IT-perspektiv? Och hur får vi med alla på tåget? Med förändring i fokus berättade både medarbetare från Bits och externa föreläsare om hur vi behöver tänka och ställa om.

Våra ambassadörer från Servicemarknad var Peter Linander, Roger Aspelin, Fredrik Palmgren och Peter Hellberg. Under deras pass berättade de om de senaste nyheterna från TjeKvik och om nya kopplingar från Cabas till Automaster.

Pia Larsson och Kent Fält berättade om Bits Datas nya beslutstöd för budgetering och benchmark. Vi fick även info om Saga2 och städning bland rapporter i Automaster.

Vad händer i Cross3-projektet? Våra experter Björn Brånebäck och Annelie Irmalm uppdaterade oss om nuläget, hur framtiden kommer att se ut och hur mycket vi har att vinna med det nya affärssystemet.

Från Anders Rennermalm och Erik Leü fick vi veta mer om det pågående projektet ”Mina Sidor” samt ges en inblick i Bits Datas framtida tekniklösningar.

Vår supportchef Erik Lindståhl pratade om vikten av gemensamma processer, hur det kommer hjälpa oss att bli mer effektiva, få bättre resultat, skapa nöjdare kunder och  ökad lönsamhet.

Det sker positiva förändringar som effektiviserar ekonomiavdelningens arbete. I detta pass berättade Anette Ahlén, Åsa Alenskog och Pia Larsson om den nya betalningsfunktionen Autopay och möjligheterna att effektivisera med e-faktura.

Hur ser framtiden ut för eDeal? Åsa Brunzell, Sara Henningsson, Jan Rikander och Alexander André (saknas på bilden) berättade om både utrullningen och framtida lösningar.

Magnus Skoglund berättade om nästa generations nätverk, SDWan, och upplyste åhörarna om nyttan med den nya tekniken.

Pontus Lövrup, VD för SVÅ, avslutade med en skildring av framtidens bilhandel och vår roll i denna. Han delade också sin spaning kring den senaste inputen från både branschen och omvärlden.