BitsUpdate | November 2020

Nytt DMS – fokus på Bits utveckling av Payroll

Projektet fortsätter framåt, trots att våra kollegor i Österrike jobbar hemifrån pga landets nya lockdown. Denna gång kommer Porsche Informatik att fortsätta verksamheten som vanligt och har meddelat att det inte blir några förändringar i planerna för närvarande. Här på hemmaplan har Bits Data nu startat igång med vår del av utvecklingen i projektet. Det rör sig främst om olika Sverigespecifika funktioner, dessa kommer av kostnadseffektiva skäl att utvecklas i Sverige i tätt samarbete med användarna.

Ett av underprojekten som startat är Payroll (lönehantering) där stämplingar i Cross 3 ska anpassas till svenska lönesystem. Målet med projektet är att skapa en färdig lösning där användaren kan hantera löneberäkningar och skapa filer för export till externt system.

Payroll drivs av Magnus Bertö som började hos Bits Data i augusti i år. Magnus har drygt 15 års erfarenhet inom Product Management. Han kommer senast från data- och analysföretaget Bisnode där han i 10 år verkat som ansvarig för företagets fordonsdatatjänster. Tjänsterna används av cirka 2000 företag i Norden, bland annat banker, försäkringsbolag, bilhandlare, bilverkstäder och företag som tillhandahåller service, reservdelar och tillbehör. Förutom att leda Payroll-projektet har Magnus även rollen som Product Manager på Bits Data.

Teamet bakom Bits Datas arbete med Cross 3.

Magnus Bertö, Product manager på Bits Data.