BitsUpdate | April 2021

Bits Data – din kajplats i cyberrymden

Okej, jag håller med, överskriften låter lätt lite klyschig, men samtidigt beskriver den innehållet i denna artikel väldigt väl. Det är nämligen så, att Bits inte bara håller på att byta ut befintligt DMS (Dealer Management System, idag Automaster) utan vi håller även på att bygga en tjänsteplattform. Din nästa fråga skulle då kanske vara; vad är en tjänsteplattform?

En tjänsteplattform, i den bemärkelsen vi bygger en tjänsteplattform, är en tjänst där vi i framtiden kommer att binda ihop alla de produkter som vi levererar med varandra, men också med omvärlden. Den kommer att agera som ett kommunikationslager för att utbyta data mellan de tjänster vi använder idag, med de tjänster ni vill använda imorgon. Tjänsteplattformen kommer också att utvecklas med standardiserade gränssnitt, som inom IT-världen kallas för API:er, för att vi skall kunna vara snabba och flexibla att komma igång med nya lösningar i framtiden. Varför är detta viktigt? Jo, för att vi precis som ni, ser att inom vår bransch händer det ganska mycket.

Vi färdas med elbil, förväntas sälja transporttjänster och våra kunder bygger klart sina bilar på nätet. Dvs våra affärsmodeller behöver utvecklas i en snabbare takt för att omvärlden gör det, det innebär också att Bits Data behöver göra sig redo för att stötta er i den affärsutvecklingen genom att tillhandahålla IT-system som på ett säkert, snabbt och smidigt sätt kan utbyta information.

Precis som ni, så vet vi på Bits Data att förändringar sker, och det innebär att vi också måste förändras. Vi har ambitionen och målsättningen att via den tjänsteplattform vi nu bygger bli mer öppna, snabba och flexibla, så att ni våra kära kunder har de bästa förutsättningarna för att förändras. Tillsammans.

Så vår tjänsteplattform är viktig, dels för att vi skall kunna vara en snabb och agil samarbetspartner till er i framtiden, dels för att framtiden kommer bestå av smarta samarbeten och partnerskap, och de behöver ha IT-stöd.

Vår förhoppning är att vi tillsammans kan utveckla vår tjänsteplattform, eran för att passivt konsumera digitala tjänster är förbi. För att vi skall utveckla rätt saker i rätt tid, och för att passa in i era verksamhetsförändringar, så behöver vi samverka.

På Bits Data så jobbar vi alltså hårt med att vara redo för framtiden, vi jobbar hårt på att nu vara proaktiva för att sedan kunna vara reaktiva när vi trappar upp takten på våra gemensamma förändringar.

Erik Lindståhl