BitsUpdate | Juni 2021

Bits Live Webinar 16 juni: Frågor i chatten + presentation

Här kan du ta del av Bits Live Webinar i efterhand, se frågor och svar som ställdes i chatten, samt ladda hem presentationsmaterial. Temat den 16 juni var IT-säkerhet.

Frågor & svar ur chatten

Fråga: Jag förvånas lite över att ni rekommenderar löpande lösenordsbyten. Mig veterligen finns det inga säkerhetsexperter som rekommenderar detta längre. Tankar kring det?

Svar: Bra fråga. Om man skall frånse lösenordsbyten så stärker man ofta upp konton med multifaktorautentisering, dvs. godkänna i app, ansikte eller fibgeravtryck osv. När sådana lösningar inte finns, och många har gamla lösenord som säkert finns på flera plattformar. Så vår rekommendation kommer från ett perspektiv där vi har viss kännedom om verksamheten och vår historia.

Fråga: Vad är multifaktorautisering?

Svar: Multifaktorautentisering (MFA) betyder egentligen att man använder mer än bara en metod för att logga in. Det kan vara lösenord i kombination med att godkänna i en app, eller eller ansiktsigenkänning. Detta är ett effektivt sätt att skydda sina uppgifter.

Fråga: Jag hörde i början av året att ni jobbade för att man skulle kunna ansluta till era tjänster med sitt egna Office 365-konto som identitet. Hur går det med detta?

Svar: Åh vad roligt att du frågar! Vi har precis gått igång med förstudien nu, och kommer till hösten att starta igång ett implementationsprojekt. Vårt mål är att vi under hösten skall kunna börja starta igång lite Federeringar och använda SingleSignOn för flera av våra tjänster.