BitsUpdate | Juni 2021

Nyheter och förbättringar i AM Sales

Jag är glad över att berätta att Scania Sverige har gett Bits Data uppdraget att leverera två förbättringar i AM Sales. Båda förbättringarna finns redan nu i er produktionsmiljö.

1. Förregistreringsrutin – automatisk uppdatering av registreringsnummer

När man skapar order på en ny Scania så skapas en fordonsinstans med ett provisoriskt registrerings- och chassinummer (S99-offertnummerA i båda fälten). Under produktionsflödet uppdateras chassinumret automatiskt från COW. Registreringsnumret uppdaterar användaren manuellt.

Nu finns en rutin som kallas Förregistrering som uppdaterar registreringsnumret på motsvarande sätt som uppdateringen av ägardata. Det gör att användaren slipper den manuella uppdateringen i fordonsapplikationen.

Hur testar du detta/märker du att det fungerar som det ska?

När reg.skylten för nytt fordon kommer till er och ni normalt skulle manuellt uppdaterat reg.nr, sök upp fordonet i Fordonsdata:

  • Är reg.nr redan uppdaterat för chassinumret? Då fungerar Förregistreringsrutinen.
  • Är reg.nr inte uppdaterat, dvs fortfarande S99-(offertnummer)A? Då har rutinen inte fungerat. Informera Bits Datas support att Förregistreringsrutinen inte fungerar samt vilket/vilka chassinummer och reg.nr som inte varit uppdaterade.

Rutinen gäller endast nya Scania, övriga produkter behöver ni manuellt uppdatera likadant som tidigare. Se gärna vår presentation som förklarar funktionen närmare!

2. Offertutskriften

Offertutskriften visar nu registreringsnummer vid offert av begagnade fordon. Denna skärmdump visar hur (klicka för större bild):

Jag vill också passa på att informera om att vi har uppdaterat med fler AM Sales-lathundar och utbildningsmaterial på Extranet. Ni når materialet direkt från AM Sales/Externa applikationer – AM Sales Lathundar. Kontakta gärna mig eller vår support om ni undrar över något.

Jeanette Ågren