BitsUpdate | Februari 2022

Möt vår nya kollega Daniel Eklöf

Daniel började hos oss på Bits Data den 1 december, i en roll som applikations- och verksamhetskonsult främst i Cross3-projektet. Daniel har IT-bakgrund och kommer senast från AFRY (f d ÅF) där han arbetade som applikationskonsult med utveckling, digitalisering och MES-system inom Digital Solutions. BitsUpdate-redaktionen fick chansen att byta några ord med Daniel, för att lära känna honom bättre och prata om hans drivkrafter.

Hej Daniel, vad roligt att ha dig hos oss på Bits Data! Kan du berätta lite kort om dig själv?

– Hej och detsamma! Jag är en fordonstokig småbarnspappa med rötterna kring Norrköping. Men jag har även bott en sväng i Arjeplog under min gymnasietid.

Vad gjorde dig nyfiken på Bits Data och intresserad av att jobba hos oss?

– Jag började på Bits Data för att jag var lockad av att kombinera mitt fordonsintresse med de IT-kunskaper jag samlat på mig de senaste åren. Detta tillsammans med en riktigt bra känsla för både företaget, med dess stora ambitioner och personalfokus, såväl som för kollegorna gjorde att jag kände att det var rätt.

Vad driver dig i ditt arbete?

– Att få ansvar och ta ansvar är viktigt för mig. Sen att få vara med och bidra i en bransch som jag länge har velat arbeta inom – det ger mig det där extra drivet! Att dessutom få vara med och bidra till ett nytt DMS-system ska bli riktigt spännande.

Ja, så spännande! Men utanför jobbet då, vad gör du när du inte arbetar?

– Stor del av min tid umgås jag med min familj. Med ett barn fött 2020 och det andra 2021 så är man sällan sysslolös, men det är såklart jättemysigt. I övrigt så älskar jag att åka båt och motorcykel. Har jag möjlighet så tar jag gärna en skidresa eller två under vintern.

Vilken är den senaste bok du läste?

– Jag är tyvärr ingen bokläsare, hur många gånger jag än försöker. Däremot lyssnar jag en del på podcasts, framför allt när jag sitter i bilen. Nu lyssnar jag mest på en som heter Nätets mörka sida som handlar om cybersäkerhet vilket är något jag blivit mer och mer intresserad av på sistone. Det kanske inte är så konstigt med tanke på vad jag jobbar med..!

Vad ser du mest fram emot under 2022?

– Ett år utan Covid-restriktioner förhoppningsvis, med allt som det kan föra med sig. Jag ser fram emot att lära känna våra kunder (allra helst träffa dem!) och mina nya kollegor här på Bits Data.

Tack Daniel och varmt välkommen till Bits Data!