BitsUpdate | Maj 2022

Stora framsteg för Cross3-projektet

Inom Cross3 och den utveckling som behövs för att det ska passa våra svenska förhållanden har vi nu kommit flera stora steg framåt.

I maj har vi exempelvis genomfört ett flera dagar långt stormöte tillsammans med VGS. Syftet var att lösa svåra integrationer där olika processer och tekniska lösningar inte riktigt erbjöd en lösning för allas behov. Mötet blev väldigt lyckat och den höga nivån av kreativitet blandat med lite kompromissande medför att vi nu är nära lösningar som är hållbara för alla parter.

Övriga delar börjar också sitta; kraven tar de former som leverantören behöver ha dem i. Även om vi tar det en aning lugnare över semestrarna så gör inte leverantören det – de har ett hektiskt utvecklingsschema för sommaren och hösten. Vi ser fram emot att kunna ta emot och acceptanstesta väldigt mycket under höst och vinter. 

Projektet har också börjat tänka utrullning i termer av vad som kommer behöva göras ute hos respektive återförsäljare. Processer, rutiner, behörigheter, utbildning etc. är viktiga delar som kommer ta tid och som mår bra av att hinna landa. ”Hur svårt kan det vara att byta ett system?” kanske man tänker men jo – det kan vara klurigt. Aldrig är ett system så älskat som när det ska bytas ut och det här behöver vi tänka igenom tillsammans så att vi får det positiva driv som Cross3 förtjänar.

Nu ser vi fram emot en sommar med möjlighet att ladda inför en hög våg av leveranser utifrån våra behov. 

Har du frågor eller funderingar? Hör gärna av dig!