Bits Live Webinar om Cross3, 19 oktober

I Bits Live Webinar den 19 oktober berättade Roger Aspelin och Björn Brånebäck från Bits Data om samarbetet med andra Cross3-marknader i Europa, gemensamma utvecklingar och hur olika marknaders systemlandskap ser ut. Häng med på webbinariet i efterhand!

Frågor ur chatten:

När får man systemet, hur ser systemet ut, blir det några kurser att gå för att lära sig systemet?

I maj nästa år, 2023 startar vår första pilot. Den kommer utökas med ytterligare 2 piloter. Pilotfasen kommer vara klar i slutet på 2024. Efter det startar utrullningen till övriga kunder. Själva utrullningen tar ca 2-3 år att genomföra. Hur systemet ser ut kan du se i äldre livesändningar där vi presenterat olika delar av Cross 3. Vi kommer även visa mer framöver i våra sändningar.

När det gäller utbildning så jobbar vi på olika typer av utbildningar. Exakt hur den kommer se ut är inte klart. Men vi har en ny spännande typ av utbildningsförfarande som vi hoppas kunna presentera mer av fram över. Kanske redan iår.

Med första pilot, menar ni då anläggning/person? Efter pilotfasen så kommer själva utrullningen, alltså till alla anläggningar, och det tar 2-3 år, med andra ord Cross 3 kan ta 6-7 år när den är färdig på marknaden för alla?

Piloterna är delad i tre delar,

Pilot 1, är en MVP pilot med minsta möjlighet för att kunna köra systemet, där har vi även enbart med servicemarknad. Det är ett företag med enbart 1 anläggning.

Pilot 2, är en pilot som innehåller även bilmarknad och en något mer komplex verksamhet.

Pilot 3, är en fler sites installation där all funktionalitet skall finnas och testas.

Tiden beräknas till mellan 4-6 år ifrån start av pilot till utrullning. Exakt tidsåtgång för själva utrullningen är inte ännu…