Möt Alexandra Strömberg, ny COO och vice VD på Bits Data

Vi är glada och stolta att få välkomna Alexandra Strömberg till rollen som vice VD och COO på Bits Data. Alexandra kommer att arbeta strategiskt och operativt tillsammans med cheferna på Bits Datas olika affärsområden. Alexandra ingår dessutom i vår ledningsgrupp och arbetar nära VD Jennie Rassool.

Vi fick en sittning med Alexandra för att lära känna henne lite närmare.

Hej Alexandra, så roligt det är att du har börjat hos oss på Bits Data! Berätta gärna lite om dig själv och din bakgrund?

Tusen tack! Jag älskar att jobba med transformation och utveckling. Vad kan vi göra idag för att skapa en bättre morgondag? Extra roligt och svårt blir det när omställningen är reglerad, komplex och angelägen. Jag har under de senaste åren jobbat som förändringsledare inom järnvägsbranschen och innan dess inom Fintech.

Jag har två ljuvliga barn och en man som gör mig till en lite mer tålmodig person (övning ger färdighet). Springer gärna långt och långsamt, helst med en fikapaus i mitten.

Varför valde du att börja arbeta hos oss på Bits Data?

Det är en riktigt rolig och svår utmaning. Fordonsbranschen befinner sig i en väldigt spännande tid där det sker stor omställning mot elektrifiering, självkörande och uppkopplade fordon. Det innebär att våra ägare och kunder står inför många nya insikter och beslut.

Bits Data vill erbjuda riktigt värdeskapande produkter som optimerar och möjliggör den transformationen. Det betyder även att vi ska blicka inåt och utvecklas i våra arbetssätt och erbjudanden.

Men det som avgjorde beslutet för mig var människorna och den kultur som finns inom bolaget. Varmt, snällt och nyfiket med plats för många olika personligheter.

Vad innebär din roll som COO på Bits Data?

Mitt huvudsakliga fokus är att vi går från strategi till operativ verklighet. Vad ska vi göra och hur ska vi lyckas i genomförandet?

Vad motiverar dig i ditt yrkesliv?

Glädje på jobbet och en känsla av att vi skapar nytta tillsammans. Att gemensamt lösa ett riktigt klurigt problem är oerhört tillfredställande tycker jag.

Vilken typ av ledare är du?

Min ambition är att vara en ledare som bidrar till trygghet, glädje och utveckling. Jag vill vara närvarande, tillgänglig och tydlig.

Vilka egenskaper tycker du är viktigt att ha som en god ledare?

Självdistans, humor och ett genuint intresse för människor och ledarskap.

Vad gör du helst en ledig dag?

Hänger helst i Rosa huset på höjden (min stuga i Sörmland) med familj och vänner. Kan jag kombinera det med ett löppass i skogen och riktigt god mat så är jag lyckligast i världen.

Vilken bok läste du senast?

D e kroniskt av Caroline Ringskog Ferrada-Noli. När jag väl började gick det inte att sluta läsa.

Vad ser du mest fram emot nu under våren?

Att få gräva i tinad jord och förbereda mina odlingar. Tänk att skit under naglarna kan vara så oerhört tillfredsställande.

Vilka tre saker kan du inte vara utan?

Kaffe, familj och vänner!

Vilken maträtt lagar du helst?

Just nu är jag mest insnöad på ramen.

Finns det något du vill hälsa våra läsare?

Häng med, det här blir kul!

Tack Alexandra!