Möt vår nye affärsutvecklingschef Jonas Nygren

I oktober hade vi glädjen att välkomna Jonas Nygren som ny affärsutvecklingschef hos oss på Bits Data.

Hej Jonas! Berätta, vem är du? Vilken är din bakgrund?

– Jag är en Stockholmare som hunnit med att bo i Skåne och i Göteborg men sen drygt åtta år tillbaka har återvänt hem. Bor idag i Hägersten med två barn, 3 och 6 år, som jag har på halvtid och en stor hund. Gillar idrott och sport, både att utöva och att följa. Annars är jag en naturmänniska, vistas mycket ute i skogen och plockar svamp – ännu mer sen jag skaffade hund. Innan Bits Data jobbade jag med digital produktutveckling på Arlanda Express och dessförinnan med samma sak på Bring. Före Bring var jag några år på PwC som managementkonsult och projektledare.

Du är ny affärsutvecklingchef hos oss, berätta lite om vad det innebär?

– Det innebär att jag får förmånen att driva arbetet med kunder och produkter framåt för Bits räkning. Detta ihop med en grupp grymma säljare och produktägare. Vi har några nya medarbetare på väg in som jag tror kommer komplettera teamet på ett väldigt bra sätt.

Vad fick dig att välja Bits Data? Och vilka är dina första intryck hittills?

– Dels är jag intresserad av produkten och branschen men framförallt människorna lockade mig. Jag fick ett väldigt gott intryck och genom åren har jag lärt mig att kultur och människor är viktigast. Så det var det som fick mig att byta från en plats och roll som jag trivdes bra i. Dessutom är det en möjlighet att utvecklas på många plan, vilket också ska bli kul.

Hur är du som ledare?

– Jag är pragmatisk och diplomatisk, gillar att jobba mycket med teamgemenskap, mål och hur man utvecklas både som individ och grupp. Det är spännande saker för mig.

Vad gör du helst en ledig dag? 

– När jag är med mina barn brukar det bli någon aktivitet som att åka och bada eller liknande. När jag inte har barnen blir det kanske en skogstur, middag med en polare och en konsert.

Vilken bok läste du senast?

– En ledarskapsbok av Thomas Lundqvist faktiskt. Skönlitterärt var det nog Elena Ferrante-böckerna vilket kanske avslöjar att jag inte läser så mycket, för de kom ju ut för rätt längesen.

Nämn tre saker du inte kan vara utan?

– Mina barn, kaffe och musik!

Vad ser du mest fram emot att få utveckla i din nya roll? 

– Förståelsen för affären och branschen. Men framförallt relationerna med medarbetare och kunderna. Det känns som att det är mycket spännande på gång vilket är kul.

Tack Jonas!