Denna artikel har tagits bort.

Ursäkta missen! Denna artikel har tagits bort.

Hej Sophia, vi är så glada att du har börjat hos oss på Bits Data! Berätta gärna lite om dig själv och din bakgrund och vad du jobbat med tidigare?

– Jag har en bred bakgrund inom redovisning, har drivit en digital redovisningsbyrå, arbetat som Chief Accountant på två av våra större nätapotek samt i finansbranchen. Jag älskar att jobba med processer och förändringsarbeten, digitalisering, automatisering och analyser. För övrigt startar jag gärna dagen med en morgonpromenad, oavsett väder. Jag har aldrig ångrat en morgonpromenad..!

Varför valde du att börja arbeta hos oss på Bits Data?

– Mitt intresse för system och integrationer och att arbeta proaktivt i en snabbrörlig föränderlig miljö, gjorde valet enkelt.

Du har ju varit här hos oss ett tag nu. Många undrar säkert vad en CFO på Bits Data gör om dagarna?

– Jag arbetar både strategiskt och operativt, högt och lågt med allt från årsredovisning, budget, beskattning, ekonomiska rapporter, agera bollplank inom ramen för mitt område samt säkerställa att våra interna redovisningsflöden upprättas enligt god redovisningssed.

Vad motiverar dig mest i ditt yrkesliv?

– Att lösa komplicerade problem och att hitta nya lösningar som är ännu bättre, snabbare och säkrare.

Vad är viktigt för dig i egenskap av ledare och vilken typ av ledare är du?

– Jag vill bidra till utveckling, vara närvarande och prestigelös.

Vad gör du helst på en ledig dag?

– Har jag 2 dagar så tar jag båten hem till Gotland, jag älskar att ha det bästa av två världar.

Vilken bok läste du senast eller har du någon serie att rekommendera inför sommaren?

– Jag är en flitig poddlyssnare och lyssnar på allt mellan himmel och jord. Två av mina favoriter är Avanzapodden och P3 Dokumentär.

Vad har du för sommarplaner?

–Vi reser hem till Gotland så klart!

Vilka tre saker kan du inte vara utan?

– Min son, Gotland och mina vänner.

Vilken maträtt lagar du helst?

– Går gärna ut och äter eller beställer hem, gärna en halloumisallad.

Finns det något du vill hälsa våra läsare?

– Ha en underbar sommar!