Tjänsteplattformen – en satsning på datatillgänglighet

Ett av de nyare projekten hos oss på Bits Data är Tjänsteplattformen. Tjänsteplattformen har kallats många saker och erbjuder en handfull av tjänster, men allt på samma tema: Datatillgänglighet.

Målet med tjänsteplattformen är främst att göra den data som ni återförsäljare producerar tillgänglig för bearbetning. Men även att göra datan lättare att använda i de system där ni vill bearbeta den. Blir er data lättare att bearbeta så ger det mer tid till er att vrida och vända på den data som finns – för att se nya möjligheter.

Under hösten har teamet bland annat arbetat med att starta upp vår dataplattform, Snowflake, genom ett par mindre projekt. Dessa projekt handlar bland annat om CRM och Visma-data. I tillägg till dessa förberedande projekt har vi jobbat med att göra våra uppgraderingspiloter till Cross3 så smidiga som möjligt.

Utöver att se till att vi har samma tillgänglighet av data i Cross3 som har varit möjlig via Automaster ska den data som anses relevant även vara tillgänglig via ett datalager för manuell exportering till egna BI-lösningar och via direktintegrationer till externa system.

Våra prioriterade projekt under slutet av 2022:

  • Hubspot-data med tillgång till kunder och fordon från Automaster.
  • Tillgång till förädlad Visma-databas som ska kunna ersätta databas-replika.
  • Hämtning av källdata från både C3 och AM som matar Hypergene-rapporter.

Alla dessa projekt har hjälpt till att göra mer data tillgänglig för er.

Den data som går via tjänsteplattformen till externa system kommer även att vara tillgänglig för manuell uthämtning via bland annat SQL-förfrågningar direkt i Snowflakes gränssnitt.

Vi hör av oss då och då till återförsäljare vi tror är relevanta för att testa nya projekt. Vill ni vara en del av våra piloter i andra projekt, eller har ni egna önskemål om data som ni skulle vilja ha lättare tillgång till? Skicka då gärna ett mejl till oss i teamet (via mig, se adress nedan).

Pontus Ekfeldt
Produktansvarig för Tjänsteplattformen