Välkommen Annika Danielsson!

För ett par veckor sedan fick vårt affärsutvecklingsteam ett unikt tillskott i och med att Annika Danielsson klev in som vår nya kundansvarige.

Annika har gedigen IT-bakgrund och branscherfarenhet och kommer senast från Scania CV. Där axlade hon rollen som Head of Vehicle Operation and Validation och arbetade med mjukvaruutveckling.

Vi är otroligt stolta och glada över att Annika har förstärkt oss på Bits Data och ser nu fram emot en spännande resa tillsammans.

BitsUpdate-redaktionen fick en liten pratstund med Annika.

Berätta Annika, vem är du?

– Jag är en stockholmare som bor i Södertälje sedan 15 år tillbaka tillsammans med min man och våra tre barn. Träning är ett stort intresse och då framför allt löpning. När jag inte håller på med hus och trädgård så gillar jag även att laga mat och läsa böcker.

Vad gjorde du innan du började hos oss på Bits Data?

– Jag har jobbat med mjukvaruutveckling i många år och i olika typer av befattningar. Det blev 17 år på Scania CV och nu senast som gruppchef på en avdelning där vi kvalitetssäkrade mjukvaran till styrsystemen i fordonen. Därifrån tar jag med mig mycket erfarenhet från att vara en del av den spännande omställningen till autonoma, uppkopplade och elektrifierade fordon.

Vad gjorde dig nyfiken på Bits Data och tjänsten som kundansvarig?

– Jag lockades av en roll där jag får komma nära kunden och vara kvar inom fordonsbranschen, men se saker från ett annat håll. Det som till slut fällde avgörandet var den familjära stämningen och det mindre företaget som tilltalade mig direkt.

Vad innebär din nya tjänst?

– Som kundansvarig är jag kontaktperson för ett antal av våra kunder i både stora och små frågor. Jag ska vara med och stötta dem och genom att vara lyhörd och närvarande vill jag säkerställa att de har bästa lösningen för sina behov.

Vilka är dina intryck av Bits Data hittills?

– Väldigt positiva! Mycket trevliga och hjälpsamma kollegor som har gjort det lätt att komma in som ny.

Vilken bok läste du senast?

– “Depphjärnan” av Anders Hansen.

Tre saker du inte kan vara utan?

– Kaffe, löparskor och min familj!

Favoritkök?

– Jag älskar mat och matlagning och tycker om att prova nya rätter. Jag har dock inget favoritkök men min favoriträtt är förrätten 🙂

Vad gör du helst en ledig dag?

– Springer ett långpass i skogen och lagar sedan en god middag.

Har du något du vill hälsa till våra läsare?

– Jag är glad att vara här och ser fram emot alla spännande möten!

Tack Annika och återigen varmt välkommen!