Välkommen Katharina Lagnöhed, ny produktägare för AutoMaster

För ett par veckor sedan fick vi ett unikt tillskott till vårt affärsutvecklingsteam och nu kan vi äntligen berätta att Katharina Lagnöhed har klivit in i rollen som vår nya produktägare för Automaster.

Katharina har en gedigen IT-bakgrund och tidigare burit roller som bl a IT-chef och förvaltningsledare inom både region och privat sektor. Nu senast kommer Katharina från Region Sörmland där hon var förvaltningsledare och ansvarade för förvaltningsprojektet Vård och hälsa.

Vi är otroligt stolta och glada över att Katharina har börjat arbeta hos oss på Bits Data och vi ser nu fram emot en massa spännande projekt ihop.

Här fick BitsUpdate-redaktionen en liten pratstund med Katharina för att lära känna henne lite närmare:

Berätta, vem är du?

– Jag är en person som är nyfiken på teknik och vad den kan göra för människor och organisationer. Dessutom har jag ett stort intresse för att lära mig nya saker, något som jag i kombination med min drivkraft använder för att lösa problem på både kort och lång sikt.

Vad gjorde du innan du började hos oss på Bits Data?

– De senaste fem åren har jag arbetat som avdelningschef på Region Sörmland IT, med ansvar för IT-service och -förvaltning. Under pandemin var jag tf IT-chef vilket var en spännande erfarenhet. Jag har även mångårig internationell erfarenhet som projektledare inom flera branscher, bland annat Scania och Electrolux.

Vad gjorde dig nyfiken på Bits Data och tjänsten som produktägare för AutoMaster?

– Ända sedan jag för 15 år sedan klev in i förarhytten för att få provköra en Scania med 60 ton släp har jag varit helt såld på varumärket Scania. När jag såg att Bits Data sökte personal blev jag intresserad eftersom det känns som ett intressant, flexibelt och lagom stort företag som månar om sin personal. Som produktägare för AutoMaster kan jag kombinera två av mina passioner; IT och tunga fordon.

Vad innebär din nya tjänst?

– Att finnas i gränslandet mellan affär och IT/teknik. Samt att hjälpa Scanias återförsäljare att göra bra affärer, tack vare tillgång till rätt information genom smarta IT-lösningar.

Vilka är dina intryck av Bits Data hittills?

– Härliga kollegor, spännande kunder och många möjligheter att bidra på flera olika plan.

– Vilken bok läste du senast?

Öppet Sinne, Kraften i att veta vad du inte vet, av Adam Grant. Rekommenderas varmt!

– Tre saker du inte kan vara utan?

Moccamaster, min telefon och böcker (ju fler desto bättre).  

Vad ser du fram emot under våren?

– Att hinna med mekanikerkursen för utombordare innan sambon och jag sjösätter båten och ger oss ut i den sörmländska skärgården igen.

– Har du något du vill hälsa till våra läsare?

Det här kommer att bli roligt och händelserikt!

Tack Katharina och återigen varmt välkommen!