Välkommen Theresa Schill, Bits Datas nya HR-chef

Under 2021/2022 hade vi på Bits Data ett extra fokus på medarbetarna – både gruppen och individen. Vi har arbetat mycket med filosofin självledarskap samt vilket värde det skapar, både för den enskilde medarbetaren men även för hela organisationen samt gentemot våra kunder. Under denna period såg vi ett behov av att stärka vår HR-avdelning med en ytterligare kollega, så nu kan vi stolt berätta att Therasa Schill kliver in i rollen som HR-chef hos oss.

Bits Datas VD Jennie Rassool välkomnar Theresa Schill och ser fram emot höstens arbete tillsammans.

Hej Theresa, vad roligt att vi får välkomna dig till oss på Bits Data! Berätta lite kort, vem är du?

– Det korta svaret är en typisk Gott & blandat-godispåse, lite allt möjligt är jag nog. En sörmländsk kvinna med rötterna från Finland. Trivs som bäst i en föränderlig miljö men njuter lika mycket av att vara ute i en tyst skog helt själv. I yrkesväg har jag tillbringat mina år i bilbranschen, tillverkningsindustrin och inom kundservice. Både i rollen som ledare och inom HR.

Vilka är dina första intryck av Bits Data?

– Till att börja med, Bits Data har verkligen gjort ett gott intryck på mig. Det hela började i rekryteringsförfarandet när jag utifrån kandidatperspektivet fick möta rekryteraren Maria Danielsson som för mig blev företagets ansikte där och då. Bits Data lyftes fram som en arbetsplats som speglade värme, gemenskap och mycket hög kompetens. Det som skapade ett extra intresse för mig var kundfokuset och den beskrivna omställningsresan som bolaget går genom! Nu har jag äntligen börjat och upplever att det verkligen stämmer!

Berätta om din roll här på Bits Data?

– Jag är mycket glad över förtroendet att få rollen som HR-chef på Bits Data. Jag brinner särskilt för att utveckla ledarskap, kultur och organisation och ser extra mycket fram emot den delen. Det ska bli otroligt spännande att få lära känna verksamheten och att få vara med och utveckla Bits Data i det värdebaserade arbetet mot våra slutkunder. Vi ska också fortsätta det viktiga arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare genom att skapa goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv, stärka mångfalden och ha otroligt roligt tillsammans!

Vilka var höjdpunkterna under din sommar?

– De kravlösa lata dagarna där största huvudbry var att komma ihåg SPF:en! Men även en fin sommardag på båten ute i Mälaren, havsbadet i det turkosa vattnet i Grekland och den efterlängtade återträffen med släkten i Finland efter två års ofrivillig Covid-19-paus.

Vilken bok läste du senast?

– Nu ska du få höra, jag läser sällan böcker privat! Däremot är jag en stor användare av ljudböcker och poddar. Isabella Löwengrips självbiografi spelades upp senast.

Vilka tre saker du inte kan vara utan?

– Kaffe, frukost och mina Airpods!

Vad ser du mest fram emot i höst?

– Jag längtar efter höstnyanserna i naturen, det är så vackert! Men i synnerhet ser jag fram emot att få växa in i rollen och bolaget. Jag tror mycket på att framgången sitter i oss människor och tillsammans är vi obegränsade. Med rätt inställning tänker jag att vi kommer att ta oss an alla höstens utmaningar på ett bra sätt! Tillsammans! Hör du att jag älskar ordet tillsammans? 🙂

Tack Theresa för pratstunden!