VD har ordet: Det gångna året hos Bits Data

BitsUpdate | Januari 2022

Ett nytt år är här och mycket spännande väntar. Vid ett årsskifte tycker många av oss om att blicka framåt och formulera målsättningar för det nya år som väntar. Det gör även vi på Bits Data! Samtidigt är det värdefullt att blicka tillbaka på det som utvecklat oss under det gångna året, det vi lärt oss och allt det vi åstadkommit.

Både under 2021 och under det kommande året står anpassningsbarhet i centrum för oss; gällande både kultur och system. För att möta nya affärsmöjligheter och direktiv så initierar vi förändringar och förbättringar i både våra system och i organisationen. Skiftet till ny teknik fortlöper och under 2021 uppnådde vi två viktiga milstolpar; nätleveransen har skiftats från gamla AutoNet till det nya smarta SDWAN, och den nya API-baserade tjänsteplattformen har etablerats. Detta kommer vara avgörande faktorer för att lyckas knyta ihop affärssystem med andra tjänster som våra kunder vill lägga till sitt utbud framöver.

Cross3-projektet är inne i sin utvecklingsfas och ett antal referensgrupper är engagerade för att utvecklingsarbetet ska få input från ÅF-håll. Den första pilotinstallationen av Cross3 planeras sättas i drift mot slutet av året, medan den stora utrullningen påbörjas under våren 2023. Vi blir så glada över all entusiasm och uppskattning som vi får ta emot från ÅF-kollegor när systemet och visionerna visas upp. Förväntningarna är höga och vi ska se till att uppfylla dem!

Året har naturligtvis präglats av pandemin. Vi ser mycket fram emot när vi kan gå in i ett nytt normalläge där våra medarbetare delvis arbetar på distans och delvis på arbetsplatsen. Detta ger nya och positiva möjligheter, samtidigt som det ställer nya krav på ledarskap och självledarskap. På Bits Data är det högsta prioritet att våra medarbetare mår bra på jobbet samt känner stort engagemang för verksamheten – det ger nöjda medarbetare vilket leder till goda resultat för våra kunder.

Jag har nu haft glädjen att leda Bits Data i två år och vill tacka igen för förtroendet. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla för och tillsammans med er. Vi ses under 2022!

Jennie Rassool
VD, Bits Data