Verksamhetskonsult till BITS DATA

Skulle du trivas med att arbeta i gränslandet mellan IT och bilbranschen? VW- och Scaniakoncernen gör den största satsningen på många år för att ställa om till morgondagens transportlösningar koppat till elektrifiering, uppkopplade fordon och självkörande bilar. BITS DATAs uppgift är att förverkliga visionen hela vägen ut till Sveriges återförsäljar- och servicenät. Till denna resa behöver vi förstärka vårt gäng med två verksamhetskonsulter till Bilmarknad och Servicemarknad.


Du erbjuds

En chans att arbeta i ett mindre och sammansvetsat bolag med starka kopplingar till VW och Scania sfären. Genom våra värderingar Engagemang, Glädje, Ansvar och Respekt bryr vi oss om våra medarbetares välmående och möjlighet att påverka både sin egen och bolagets utveckling. Hos oss arbetar du med frihet under ansvar, hänger med kompetenta kollegor och får tillgång till ett stort nätverk.

 

Rollen

Som Verksamhetskonsult inom Bil och-Servicemarknad arbetar du med att stötta och analysera kunders behov. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil.

Du kommer arbeta med installationer och utrullningar, delta i och leda projekt, utbildning av användare i nya produkter samt agera verksamhetskonsult kring BITS DATAs portfölj ute hos kunderna. Genom god kunskap om våra produkter och kundernas processer strävar vi alltid efter att bli ännu bättre och du kommer därför även att få chansen att påverka framtagandet av nya produkter. Du arbetar för att uppnå högsta möjliga kundnöjdhet och nyttjande av föreslagna IT-lösningar samt håller ögonen öppna för möjligheter som skulle kunna effektivisera och förenkla kundernas vardag.

 

Arbetsuppgifter:

  • Leda och utföra leveranser av IT- och verksamhetssystem till svenska återförsäljarnätet för VW- och Scaniagruppen
  • Initiera och driva process- och arbetsflödesutveckling tillsammans med BITS DATAs kunder
  • Delta i kundevenemang och leda utbildningar antingen i BITS DATAs lokaler eller ute hos kund
  • Delta i utvecklingsprojekt med fokus på kundupplevelse och effektiva processer

 

 

 

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du kommer från bilbranschen samt att du har ett genuint bil- och teknik intresse. Kanske arbetar du som säljare, servicerådgivare, leverans eller motsvarande inom bilbranschen och känner att det är dags för nästa steg i din karriär.

Du är en lösningsorienterad person som ser möjligheter, tänker utanför boxen och vågar komma med åsikter och idéer som utvecklar kundens och BITS DATAs verksamhet. Du har ett inspirerande och säljande tillvägagångssätt som utmanar gamla arbetssätt för ett mer effektivt och förenklat arbete. Du har god datorvana och är allmänt insatt och lättlärd inom IT.

Du har erfarenhet av att arbeta inom olika system inom bilbranschen, det är mycket meriterande om du har arbetat med AutoMaster.

 

  • Bakgrund inom bilbranschen
  • Lätt för IT
  • Erfarenhet och vana av kundnära projekt inom systemanpassningar och installationer

Och/eller

  • Erfarenhet från bilbranschen
  • God förståelse för arbetsprocesser

 

Om BITS DATA

BITS DATA – VW/Scania-återförsäljarens naturliga IT-partner. BITS DATA levererar ett heltäckande IT-stöd till svenska återförsäljarnätet för Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat och Porsche) samt Scania. Vårt IT-stöd levereras som en SaaS-lösning och vi bistår våra kunder med allt från affärssystem, BI-system och redovisning till nätverk, servrar och klienter. Bland våra kunder finns koncerner som Din Bil, Bilmetro och Arver men även lokala familjeföretag som Aftén och Olofssons Bil. Vi är knappt 50 medarbetare som dagligen ser till att våra 6000 användare får sin affärskritiska IT levererad med hög säkerhet och stor tillförlitlighet. BITS DATA ingår via ägarstrukturer i Scania och Volkswagens närhet och vi är det lilla flexibla företaget i den stora koncernen. Läs mer på www.bitsdata.se

START: Enligt överenskommelse

OMFATTNING: Heltid

PLACERING: Morabergsvägen 33 C, Södertälje

Ansökan

Välkommen in med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande.

Skicka din ansökan med fullständigt CV till maria.danielsson@bitsdata.se